Toont alle 3 resultaten
De bodem en het klimaat van de Savoy wijngaard van Radio-Coteau toont veel gelijkenissen met de Franse Bourgogne. Dit inspireerde de wijnboer om Chardonnay aan te planten en daarmee een indrukwekkende wijn te maken. Specifiek wordt er gewerkt met twee variëteiten: 70% Wente en 30% Prosser.
The Wine Advocate #227 (Oktober 2016) beoordeelde deze wijn met 94 punten.
Licht getoast, veel fruitelementen, zoete specerijen uit de bakkerij, noten en amandelschil. Gecaramelliseerde citroen. Afgesloten met een rijkheid die doet denken aan de zachtheid van crème-fraiche qua smaak en mondgevoel.
Harrison Grade wordt op het estate zelf gekweekt, op 800 voet boven zeeniveau op een bergrand boven Occidental. De druiven worden biologisch verbouwd, met de hand geoogst, op oorspronkelijke wijze gefermenteerd en in-huis gebotteld. Bij het fermenteren wordt ongeveer 45% van de druiven als hele kluster gehouden, zodat er voldoende structuur en kelderpotentieel ontstaat.
Deze Syrah is donker robijnrood in het glas, met een blauwe rand. De concentratie van de kleur komt overeen met de stevige neus die deze wijn heeft. De wijn is ongefilterd.
The Wine Advocate #221 (oktober 2015) beoordeelde deze Syrah met maar liefst 96 punten.
Gedroogde viooltjes mengen zich met vers gesneden munt en zwarte peper. Sinaasappelschil en teer. Een goede fruitintensiteit.
Deze Lemorel van Radio-Coteau is een prachtige expressie van het unieke karakter van een cool climate Zinfandel. Lemorel is een eerbetoon aan een pionierende wijnmakersfamilie, die onder andere de eerste Zinfandel druiven aan de Amerikaanse kust aanplantte.
Deze rode wijn heeft 22 maanden op hout gelegen en daarna nog een jaar in de fles. Nu is de Lemorel Estate Zinfandel, vintage 2012 "ready to rock".
Een hint van abrikoos verrast. Verder kruidig, bittere chocolade en kaneel - zoals een Zinfandel moet zijn. Onderscheidend is de mineraliteit, gedreven door hoge zuren en structuur.