Toont alle 6 resultaten
Deze nieuwe-stijl Valpolicella is eleganter en minder zwaar met dezelfde rijpheid en structuur als we gewend zijn van de Valpolicella. Met grote passie heeft Camilla deze wijn op de markt gezet nadat ze een research gedaan had. Ze heeft geëxperimenteerd met een kort drogingsproces voor de Profasio. De druiven worden één maand gedroogd, normaal gesproken ondergaat een Valpolicella Superiore geen drogingsproces. Na het drogingsproces en fermentatie wordt de wijn 12 maanden in Franse eiken vaten gerijpt.
Een harmonieuze wijn met intense smaak aroma's van rijpe kersen, gedroogde cranberries en balsamico. Aroma's van vanille en zoethout, zwarte peper met een hint van tropisch fruit. In de mond heeft de wijn een fijne balans met een zachte tannine en een lange afdronk.
Fijne tannines, goed in balans, lange afdronk.
De Amarone van Massimago wordt gemaakt van de typische Valpolicella druiven, Corvina Veronese, Corvinone en Rondinella. De druiven worden voor deze wijn gedurende 80 dagen gedroogd, waarbij de temperatuur en vochtigheid constant gecontroleerd wordt. De wijn wordt gedeeltelijk gerijpt in Franse eiken vaten en in houten vaten van 20 hectoliter, voor een periode van 30 maanden.
De wijn is ontzettend geconcentreerd wat ook al te zien is aan het glas. Deze wijn heeft een enorme volheid, complexiteit en geweldig drinkgenot! In de geur komen aroma's van houtschors, mint en specerijen los. We proeven hier rijpe kersen, aardbeien, rozijntjes, maar ook zwarte peper en mooi houtgebruik. De eindeloze afdronk en de breedte van de wijn maken dit tot een absolute topper.
Diep aromatisch met kersen en zwarte peper.
Een speciale Valpolicella Ripasso DOC van Massimago, onder de titel "Merchesa Mariabella". Deze wijn wordt gemaakt van de typische Valpolicella druiven, Corvina Veroneso, Corvinone en Rondinella. De Ripasso methode is een andere manier van wijn maken, de eerste stap is de wijn maken van 'gezonde' druiven. Na enkele maanden worden er Amarone druiven toegevoegd, dit zijn gedroogde druiven, waardoor de tweede fermentatie start. Daarna rijpt de wijn 12 maanden op Franse eiken vaten.
Een vol robijnrode kleur met intense tonen van verse kers, rode kers en rode bessen. Een zeer soepele wijn met aroma's van balsamico, tijm, mint, kruidnagel en pruimen. Een wijn die goed in balans is met zachte tannine en een volle body.
Aangenaam zacht en intens.
De Conte Gastone Amarone van Massimago wordt gemaakt van de typische Valpolicella druiven, Corvina Veronese, Corvinone en Rondinella. De druiven worden gedurende 80 dagen gedroogd, waarbij de temperatuur en vochtigheid constant gecontroleerd wordt. De wijn wordt gerijpt in Franse eiken vaten voor een periode van 24 maanden.
Dit is een ideale wijn voor een avondje met Amarone liefhebbers, die de rijke schakeringen en veranderingen zullen waarderen. Een wijn vol van smaak en rijke aroma's van kruidnagel, pruim, rijpe zwarte kers en zwarte peper. Open deze wijn minstens een uur voor het opdienen, dan komt deze wijn komt het beste tot zijn recht.
Een krachtige wijn, die lang blijft hangen. Een geroosterde afdronk.